80% суддів ВАСУ, що претендують на крісла у Верховному Суді, причетні до ухвалення сумнівних рішень

January 5, 2017

27 суддів з Вищого адміністративного суду змагатимуться за крісло в адміністративній палаті нового Верховного Суду. Серед кандидатів – судді, які причетні до ухвалення сумнівних рішень й у часи Януковича всіляко потурали тогочасній владі й не винесли жодного рішення, яке б суперечило її інтересам. Крім цього, ще 19 із 27 претендентів неохоче бралися за справи щодо очищення суддівських лав від недоброчесних представників. Примітно, що чимало суддів ВАСУ – мільйонери, які у 2015 році потрапляли до рейтингів найбагатших суддів України або ті, які під тиском перевірок антикорпуційними органами в е-деклараціях зазначали про майно, яке «забули» зазначити у паперових деклараціях.

ВАСУ_ФБ

У рамках проведення конкурсу до найвищої судової інстанції команда кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! зібрала інформацію про всіх кандидатів, однак першими під наш приціл потрапили судді вищих судів, зокрема Вищого адміністративного суду. В аналітичних довідках нижче можна ознайомитися детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді.

Зазначимо, Рух ЧЕСНО збирає інформацію з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про причетність кандидатів до корупційних діянь, ухвалення сумнівних рішень є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.

Детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді можна ознайомитися в аналітичних довідках на сайті ЧЕСНО.Фільтруй суд!.