Чернігівщина, Полтавщина, Закарпаття, Запоріжжя та Сумщина: чим відзначилися кандидати до Верховного Суду

February 16, 2017

Із Чернігівщини, Полтавщини, Закарпаття, Запоріжжя та Сумщини у конкурсі до Верховного Суду змагатимуться 64 кандидати. Найбільш чисельним видався Полтавський регіон, оскільки його представили і діючі судді, і судді у відставці, і професіонали з-поза системи. 

Примітно, що претенденти на такі високі посади не розкривають усю інформацію про себе, що вкотре демонструє закритість системи, однак, якщо вони пройдуть конкурс і таки стануть суддями, то змушені будуть розкрити свої дані й більш відкрито співпрацювати із суспільством. Крім цього, претендети досить часто в е-деклараціях не вказують, що у власності мають будь-яке нерухоме майно, хоча траплялися й такі, які “згадували” про нього й подавали виправлену декларацію.

В аналітичних довідках нижче Ви можете ознайомитися з кожним претендентом на посади суддів найвищої судової інстанції з вищезазначених 5-ти регіонів. Також наша команда закликає повідомляти про суддів, їхню діяльність та поведінку, аби аналітичні довідки про них були максимально повними та інформативними.

Зазначимо, Рух ЧЕСНО збирає інформацію з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про причетність кандидатів до корупційних діянь, ухвалення сумнівних рішень є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.

Детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді можна ознайомитися в аналітичних довідках на сайті ЧЕСНО.Фільтруй суд!