16 лютого – День військового журналіста

February 16, 2024

16 лютого в Україні відзначають День військового журналіста. 

16 лютого 2015 року біля Дебальцевого під час виконання бойового завдання загинув український військовий кореспондент і редактор телерадіостудії «Бриз» Дмитро Лабуткін. 

А 2018 року ця дата була офіційно проголошена Днем військових журналістів, аби вшановувати працю інформаційних воїнів, яка сприяє захисту та наближенню перемоги України.

Українські військові медійники з перших днів російської агресії висвітлюють перебіг бойових дій на лінії фронту. 

Щоденно вони ризикують, щоб українське суспільство було озброєне оперативними та достовірними новинами з поля бою. Та допомагають українцям долати пастки дезінформації й інформаційно-психологічних операцій з боку ворожої пропаганди. 

За даними Інституту масової інформації станом на 13 лютого 2024 року, від початку повномасштабної війни російські загарбники вбили в Україні 70 журналістів, 10 з яких – під час виконання професійних обов’язків. Ознайомитися зі списком та вшанувати пам’ять військових журналістів можна на сайті ІМІ, за посиланням.

Саме завдяки сумлінній, невтомній та хоробрій праці українських військових журналістів, інформаційна протидія ворогу відбувається ефективно,  а Збройні Сили України наразі мають найвищий рівень довіри в українському суспільстві.

Ми щиро дякуємо військовим журналістам і бажаємо витримки, сили та наснаги на шляху до нашої перемоги