Депутати пропонують ввести представника релігійних організацій в Наглядову раду НСТУ

July 2, 2018

27 червня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано Проект Закону «Про внесення змін до статті 8 Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”» (Проект №8538, н.д. Павло Унгурян, Оксана Продан, Юрій Мірошниченко, Максим Курячий, Сергій Соболєв).

Проект передбачає лише одну зміну в чинне законодавство про Суспільне мовлення: обов’язкову присутність в Наглядовій раді НСТУ представника Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій.

При цьому, ЗУ «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» закріплює, що до Наглядової ради входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп Верховної Ради України поточного скликання, дев’ять членів від громадських об’єднань та асоціацій, основним видом діяльності яких є діяльність у сфері: освіти і науки, забезпечення прав національних меншин, фізичного виховання та спорту, журналістики, захисту інтересів дітей та молоді, місцевого самоврядування, захисту осіб з особливими потребами, а також у творчій та правозахисній сферах.

На даний момент, проект направлено на розгляд Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64321 .