Екологічний напрям Коаліції ОГС Луцька

July 29, 2020

У рамках проєкту “Коаліції ОГС Полісся: синергія і вплив” активісти міста Луцьк сформували групу, що займається екологічною проблематикою.

Активісти цього напрямку переймаються тим, що у місті протягом останнього часу суттєво погіршився стан повітря. Вони вбачають, що для вирішення цієї проблеми варто створити постійну робочу групу, що об’єднуватиме представників уповноважених на реагування служб та громадськості. Для реалізації цієї ініціативи було розроблено “Положення про створення постійнодіючої робочої групи з виявлення та ліквідації джерел забруднення повітря”, у якому прописано порядок дій та повноваження даної групи і надіслано на розгляд уповноваженим представникам міської влади. 

Крім того, активісти провели презентацію-обговорення щодо створення даної робочої групи, у якій взяли участь очільники Управління екології Луцької міської ради та Державної екологічної інспекції у Волинській області. Представники влади високо оцінили напрацювання активістів та погодились із необхідністю впровадження даної ініціативи.

Проєкт впроваджується Центром демократії та верховенства права у рамках проєкту ПРООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.