ЦЕДЕМ провів шосту Школу адвокації

June 15, 2021

“Адвокацією можуть займатися лише фахівці”, “адвокація і лобізм – це теж саме”, “адвокація це політичне поняття” ці та інші міфи розвінчала шоста Школа адвокації Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). У Школі, що відбулася 7-13 червня 2021 року, взяли участь і успішно завершили 25 учасників. 

Слово “адвокація” походить від латинського слова “advocare”, що перекладається як “заклик до надання підтримки”. Адвокація у сучасному розумінні це просування суспільних інтересів і їхня підтримка з боку влади і громадськості. 

Тож Школа адвокації 6.0 стала освітнім інтенсивом для представників організацій громадянського суспільства, які вже мають базовий досвід адвокаційної діяльності та зацікавлені у поглибленні знань та роботі у сфері адвокації.

Тиждень навчання у Школі адвокації це: 

  • теоретичні лекції у поєднанні з практикою на тему адвокації в парламенті, уряді та на місцевому рівні від експертів з вагомим досвідом в адвокації;
  • практична робота у групах над розробкою адвокаційної стратегії із супроводом тренера;
  • аналіз практичного адвокаційного кейсу;
  • знайомство з активістами з різних куточків України та долучення до спільноти випускників Шкіл адвокації.

Спікерами Школи стали Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики України, Олеся Холопік, директорка Центру демократії та верховенства права, Гліб Колесов, юрист та адвокаційник Центру демократії та верховенства права, Богдан Яцун, керівник відділу адвокації Реанімаційного Пакету Реформ, Дмитро Купіра, менеджер з адвокації ГО “Життя”, Дмитро Полонський, менеджер з комунікації, ГО “Життя”, Єлісей Ходоловський, співзасновник “Києве, мий”, Влад Самойленко, Ініціатор міських проєктів, Голова ГО “Урбан Крю”, Іван Омелян, експерт з розвитку коаліцій та мереж, Оксана Киричук, експертка програми USAID RADA. 

Бажаємо учасникам успішно застосовувати знання, що вони отримали на Школі адвокації 6.0, просуваючи важливі соціальні ініціативи!