Економічний напрям Коаліції ОГС Луцька

July 28, 2020

У рамках проєкту “Коаліції ОГС Полісся: синергія і вплив” активісти міст Луцьк і Житомир працювали над проектами рішень актуальних проблем міста та громад. За більше ніж пів року сформувалися два напрямки роботи в Житомирі – громадська безпека та громадське здоров’я, а також чотири напрямки у Луцьку – громадське здоров’я, освіта, економіка й екологія. Далі –  про результати діяльності економічного напрямку Коаліції ОГС міста Луцьк.

Представники коаліції, що переймаються темою економічного потенціалу міста ініціювали запуск інформаційної кампанії #Купуй_луцьке з метою інформування громади про місцевих товаровиробників та їх популяризації. Активісти створили групу в фейсбуці, що об’єднала понад 150 прихильників такої ініціативи. Також було розроблено проєкт рішення для міської влади який передбачає розміщення інформаційних позначок у торговельних мережах біля товарів місцевого виробництва. Ініціатори інформаційної кампанії провели ряд зустрічей з представниками міської влади під час яких було досягнуто домовленість про підтримку даної ініціативи з боку влади. 

Тож, найближчим часом у Луцьку місцеві товари будуть позначені спеціальними позначками, а у вересні на день міста відбудеться спеціальний ярмарок на якій будуть представлені виключно товари місцевих виробників.