Хабарники та екс-помічники Ківалова – аналіз кандидатів у Верховний Суд з Києва

January 24, 2017

59 діючих суддів, які працюють у судах міста Києва, та 11 суддів у відставці подалися на конкурс до Верховного Суду.  Примітно, що чимало із цих кандидатів проходили кваліфікаційне оцінювання минулого року, однак тоді ВККС майже всіх визнала здатними здійснювати правосуддя і це при тому, що за їхніми спинами корупційне минуле, мільйонні статки, причетність до ухвалення рішень на користь влади часів Януковича, а деякі продемонстрували навіть незнання законодавства.

Найбільш відомий претендент на крісло у найвищій судовій інстанції – Ігор Петрик, якого нещодавно спіймали на хабарі у 5 тис. доларів й відсторонили від судочинства, проте це ніяк не вплинуло на амбітні плани судді. Також серед кандидатів – суддя Вовк, який неодноразово фігурував у журналістських розслідуваннях та має за спиною політичний шлейф. Його колега з Київського апеляційного адміністративного суду Ігор Федотов продемонстрував надмірну працелюбність, бо за 3 роки встигнув розглянути аж 12 тис. справ. Також судді столичних судів, як і судді вищих судів причетні до ухвалення низки сумнівних рішень.

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! аналізує діяльність усіх кандидатів, які претендують на місця у Верховному Суді. Наша команда моніторить конкурс й повідомляє про найбільш резонансні випадки. Ми закликаємо журналістів та громадськість долучатися до контролю за конкурсом. Нещодавно ми вже проаналізували кандидатів деяких вищих судів, а сьогодні презентуємо аналітичні довідки діючих суддів та суддів у відставці м. Києва. Детальніше про кожного суддю, який бере участь у конкурсі до Верховного Суду читайте нижче.

Зазначимо, Рух ЧЕСНО збирає інформацію з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про причетність кандидатів до корупційних діянь, ухвалення сумнівних рішень є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.

Детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді можна ознайомитися в аналітичних довідках на сайті ЧЕСНО.Фільтруй суд!