Хто претендує на місця у Верховному Суді з Дніпропетровщини, Буковини, Донеччини та Рівненщини?

February 16, 2017

81 кандидат з Дніпропетровщини, Буковини, Донеччини та Рівненщини буде змагатися за крісла у Верховному Суді. Серед кандидатів – четверта частина професіонали з-поза системи, а саме науковці та адвокати. Примітно, що з Донеччини у конкурсі візьмуть участь в основному судді, їх 24. 

Учасники перегонів на посади найвищої судової інстанції відрізняються своєю особливою майстерністю розбудовувати сімейні династії з суддів, адвокатів, нотаріусів чи прокурорів. Є й такі, родичі яких беруть активну участь в антикорупційних розслідуваннях і співпрацюють зі Спеціалізованою антикорупційною прокураторою чи Національним антикорупційним бюром. Цікаво, що чимало кандидатів продовжують приховувати свої статки, а тому досить часто не декларують жодного майна у своїй чи родинній власності, деякі встигають “згадати” про майно та виправляють свої е-декларації, а є такі, які за час професійної діяності встигли накопичити і на коштовні речі, і на житлові будинки. Судді з регіонів також причетні до кількох місцевих регіональних справ, пов’язаних з діяльністю лікарів та громадських активістів.

Зазначимо, Рух ЧЕСНО збирає інформацію з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про причетність кандидатів до корупційних діянь, ухвалення сумнівних рішень є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.

Детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді можна ознайомитися в аналітичних довідках на сайті ЧЕСНО.Фільтруй суд!