Комітет рекомендував ввести мораторій на проведення перевірок ЗМІ у передвиборчий період

December 6, 2018

5 грудня 2018 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував Парламенту прийняти Постанову “Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року” (Проект №9329, н.д. Вікторія Сюмар, Ольга Червакова, Олена Кондратюк, Григорій Шверк та ін.), в якій пропонують ввести мораторій на проведення перевірок ЗМІ.

Пропоновані заходи вводяться з метою забезпечення безперешкодної діяльності медіа, а також недопущення припинення діяльності ЗМІ не інакше як за рішенням засновника або суду.

Постанова передбачає заборону проведення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади (Держпраці, Державна аудиторська служба тощо) на період проведення передвиборчої кампанії з виборів Президента України. Окрім цього, у Проекті Постанови передбачена рекомендація Державній фіскальній службі та Національній раді з питань телебачення і радіомовлення перенести планові перевірки під час передвиборчої кампанії на післявиборчий період.

Проект Постанови можна знайти за посиланням.