Комітет ВР з питань свободи слова рекомендував спікеру підписати комунікаційну стратегію Парламенту

June 22, 2017
На засіданні парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики 21 червня 2017 року депутати одноголосно рекомендували спікеру Андрію Парубію підписати комунікаційну стратегію для Верховної Ради, до розробки якої залучений Центр демократії та верховенства права.
 
Документ було розроблено в рамках ініціативи “Відкритий Парламент”, до якої зокрема входять громадські організації, що об’єдналися для підвищення спроможності українського парламенту. Стратегія розрахована на 5 років, і після ухвалення документу буде розроблено план втілення стратегії.
 
“Зелене світло, яке отримав цей документ від депутатів з комітету свободи слова, наближає нас до завершального етапу ухвалення комунікаційної стратегії і підписання її головою Верховної Ради. Тобто стратегія отримала політичне схвалення від депутатів з різних фракцій і далі набуде юридичної сили для практичного втілення. І навіть на цьому етапі громадські організації не лише пильно моніторитимуть її реалізацію, а й пропонуватимуть колегам з Апарату практичні рішення і допомагатимуть з реалізацією окремих ідей”, – наголосила Тетяна Семілетко, учасниця ініціативи “Відкритий парламент” та юристка ЦЕДЕМ.
 
Напередодні засідання комітету, робоча група з розробки стратегії врахувала пропозиції від голови згаданого комітету Вікторії Сюмар, які, зокрема, стосувалися активізації просвітницької кампанії для громадян України та регулярних звітів політичних сил про виконання власних передвиборчих програм, аби привчити партії належно втілювати свої зобов’язання, а громадян – до відповідальності за зроблений вибір
 
Як доводить голова комітету Вікторія Сюмар, стратегія відповідає на питання як парламенту бути максимально відкритим, щоб у кінцевому результаті громадяни мали розуміння, чим займається парламент і за які питання він відповідає. Адже наразі у суспільстві бракує розуміння, що це представницький орган, де відбувається пошук консенсусу, де кожна політична група представляє власні інтереси. І саме парламент приймає законодавство для формування суспільних відносин.