Відкритий Парламент актуалізував пріоритети діяльності

September 21, 2017

На початку нової сесії Верховної Ради України, ЦЕДЕМ спільно з партнерськими громадськими організаціями та представниками Апарату ВР провели засідання Моніторингового комітету Ініціативи “Відкритий Парламент”. 

Насамперед, Моніторинговий комітет обрав нову головуючу нею стала Олександра Кузіва з ГО “Центр UA”.

 
У ході цієї зустрічі учасники дійшли згоди щодо пріоритетів на найближчий квартал. Першим із них стане підготовка плану вдосконалення порталу відкритих даних Парламенту.
 
Також учасники заходу обговорили формат публічної презентації комунікаційної стратегії Верховної Ради, розробленої за участі ЦЕДЕМ, розпорядження про затвердження цієї стратегії Головою ВР та створення робочої групи з розробки плану реалізації комунікаційної стратегії. 
 
Представники ЦЕДЕМ поділилися ідеями проактивної участі українських громадських організацій у щорічному Global Legislative Openness Week: формати такої участі та змістове наповнення. Відбудеться захід у кінці листопада цього року. 
 
Члени Моніторингового комітету також домовилися надати свої пропозиції щодо посилення зовнішньої комунікації та впізнаваності самої ініціативи “Відкритий Парламент”.