Переможці конкурсу субгрантів від ЦЕДЕМ провели перший публічний захід

May 30, 2017

Громадська організація “Європа без бар`єрів” провела перший публічний захід в рамках проекту, на реалізацію якого отримала субгрант від Центру демократії та верховенства права. Програма “Громадський контроль стійкості реформ, впроваджених в рамках Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ) та Угоди про Асоціацію” триватиме 8 місяців і передбачає громадську активність у різних форматах.

Відповідно до цього проекту, ГО “Європа без бар`єрів” провела тренінг «Формування стійкого суспільного запиту на впровадження реформ», присвячений євроінтеграції, змінам у міждержавній політиці та запровадженню європейських стандартів. Метою заходу було підготувати громадських активістів до роботи у цих сферах.

Так, експерти ГО “Європа без бар`єрів” ознайомили учасників тренінгу з концепцією інтегрованого управління державним кордоном, процедурою видачі нових ідентифікаційних документів, зокрема біометричних паспортів, протидії дискримінації та захисту прав біженців відповідно до стандартів ЄС. Також відбулася експертна дискусія «Ціна безвізу – стійкість реформ».

Заключним етапом тренігу стала робота в групах, під час якої учасники планували самостійні заходи у регіонах, аби передати отриманий досвід.

Захід проводився у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту “Посилення коаліції РПР”, який впроваджується за підтримки Європейського Союзу.