Призначено 75 новообраних суддів Верховного Суду, 21 – недоброчесний

May 7, 2019

Сьогодні, 7 травня, у Кловському палаці у Києві, де нині розміщується Верховний Суд, відбулася церемонія складення присяги 75 новообраних суддів до Верховного суду.

Так, було призначено 25 суддів у Касаційний адміністративний суд, 15 суддів – у Касаційний господарський суд, 13 – у Касаційний кримінальний суд та 22 судді – у Касаційний цивільний суд.

За методологією ЧЕСНО. Фільтруй суд!21 з 75 новоприначних суддів Верховного Суду – недоброчесні.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська заявила, що тепер суд практично повністю укомплектований. Відсьогодні кількість суддів Верховного Суду складає 193 судді з 196.

Нагадаємо, що 21 березня Вища рада правосуддя оголосила список нових суддів Верховного Суду. Протягом двох днів 19 і 20 березня ВРП розглянула 78 переможців конкурсу на вакантні посади у чотирьох касаційних інстанціях ВС. За результатами розгляду, Вища рада правосуддярекомендувала Президенту призначити 69 кандидатів, 18 з них порушили критерії доброчесності, відповідно до методології ЧЕСНО. Фільтруй суд! Також, за результатами розгляду, щодо 8 кандидатів розгляд було відкладено, але згодом ВРП рекомендувала призначити 6 із цих 8 суддів суддів до Верховного Судутроє з яких – недоброчесні.

Таким чином, в Україні закінчився конкурс на зайняття вакантних посад у Верховному Суді. Перед початком конкурсу команда ЧЕСНО. Фільтруй суд! склала список недоброчесних кандидатів на посади у ньому. Аналітичні довідки ЧЕСНО були надіслані до Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Громадської ради доброчесності для оцінки кандидатів.

Інтерактивний список недоброчесних кандидатів до Верховного Суду: https://chesnosud.org/nedobrochesni-u-verhovnyj-sud/. У списку можна перевірити, скільки кандидатів, які порушили критерії доброчесності ЧЕСНО. Фільтруй суд!, покинули конкурс та хто із недоброчесних отримав негативний висновок Громадської ради доброчесності.