Рада рекомендувала РНБО вжити санкції проти “NewsOne” та “112 Україна”

October 5, 2018

4 жовтня 2018 року Парламент прийняв Постанову “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (Проект №9157, н.д. Олександр Опанасенко, Олег Медуниця, Сергій Висоцький та ін.), в якій схвалили та внесли на розгляд Ради національної безпеки та оборони персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції до засновників каналів “NewsOne” та “112 Україна”.

Зокрема, пропонується застосувати санкції до ТОВ “АРІАДНА ТВ”, ТОВ “НОВИЙ ФОРМАТ ТВ”, ТОВ “ТВ ВИБІР”, ТОВ “ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ “112-ТВ”, ТОВ “ЛІДЕР ТВ” та “ПАРТНЕР ТВ”, які входять до структури власності телеканалу “112 Україна”, а також до ТОВ “НОВИНИ 24 ГОДИНИ”, яке перебуває у власності телеканалу “NewsOne”.

Рада ухвалила 12 видів санкцій, які будуть застосовані до юридичних осіб, вказаних вище, серед яких є як і блокування активів, заборона виведення капіталу, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, так і анулювання усіх ліцензій, заборона використання радіочастотного ресурсу України, обмеження або призупинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, а також – заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності. Більше того, перелік персональних санкцій Рада лишила відкритим, додавши можливість введення інших санкцій, що відповідають принципам їх застосування, встановленими ЗУ “Про санкції”.

Як наслідок, такі санкції унеможливлюватимуть роботу телеканалів “NewsOne” та “112 Україна”.

Текст Постанови доступний за посиланням.