Лишилося менше трьох тижнів: які медіа мають зареєструватися до 31 березня

March 5, 2024

Нагадуємо, що 31 березня 2024 року, у першу річницю набрання чинності Закону “Про медіа”, завершується термін реєстрації та переєстрації для видань, які реєструвалися ще за попереднім законом про пресу. Адже після 31 березня їхні старі свідоцтва втратять чинність.

Реєстрація є обов’язковою для всіх інформаційних агенцій, друкованих медіа, супутникових та кабельних мовників і провайдерів.

З 1 квітня 2024 року цим суб’єктам у сфері медіа забороняється працювати без реєстрації. А ліцензії видані Національною радою з питань телебачення і радіомовлення та свідоцтва про реєстрацію, видані органами юстиції втрачають чинність.

У Міністерстві юстиції зазначають, що інформаційні агентства повинні визначитись зі своїм статусом та перереєструватися як суб’єкти у сфері медіа до 31 березня 2024 року. Перереєстрація відбувається на підставі свідоцтва про державну реєстрацію агентства як суб’єкта інформаційної діяльності. 

Реєстрація та перереєстрація є безоплатними до 31 березня. З 1 квітня за них доведеться сплатити реєстраційний збір, а також стане можливим стягнення санкцій за безреєстраційну діяльність.

Читайте більше про Закон України “Про медіа” у аналітиках експертів ЦЕДЕМ за посиланнями:

Топ-10 новел закону “Про медіа”;

Закон України про медіа: реформа, яка має стати успішною.