РПР провів перший семінар для новостворених регіональних коаліцій

June 29, 2017

22-23 червня в Києві відбувся підсумковий семінар першого етапу реалізації Регіональної співпраці Реанімаційного Пакету Реформ. Участь у семінарі взяли представники створених в регіонах коаліцій громадських організацій.

Саме створення коаліцій робить кожну організацію сильнішою, – наголосив під час відкриття співголова Ради РПР, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко. Зі свого боку координатор сектору “Громадянське суспільство та ЗМІ” Представництва ЄС в України Коломб де Мерсе відзначила важливість початку спільної роботи в місцевих коаліціях, що створені за моделлю РПР.

25 учасників із 7 коаліцій протягом двох днів працювали над двома ключовими для їхньої роботи напрямкам. Зокрема, розробляли механізми роботи і розвитку коаліції на місцевому рівні. Основу організаційної роботи місцеві об’єднання громадських організацій створювали за моделлю РПР, втім не у всіх випадках досвід великої коаліції релевантний для регіональних об’єднань.

Крім того, учасники поділились досвідом вирішення типових для громад проблем та виробили спільні рішення. Керівник Секретаріату, Артем Миргородський, взяв участь у дискусії щодо ефективного залучення громадських організацій в роботу експертних груп.

Активну участь в семінарі взяли як представники ГО-учасниць РПР, так і працівники Секретаріату РПР. Вони поділилися досвідом адвокації та комунікації реформ на національному рівні. Зокрема, керівник адвокаційного відділу РПР Вадим Міський детально розказав про процес підготовки рішень “полісі пейпер”. Разом з Марією Голуб, адвокаційником РПР, учасники розглянули декілька кейсів вирішення проблем за допомогою як підготовки рішень, так і їх адвокатування.

Про те, як працювати зі ЗМІ та комунікувати про реформи, учасникам семінару розповіла керівник комунікаційного відділу Ірина Соломко.

Також учасники семінару спільно з працівниками Секретаріату розробили адвокаційні та комунікаційні плани вирішення проблем, які виникли в громадах.