РПР публічно відзвітував за 2016 рік

April 11, 2017

Реанімаційний Пакет Реформ презентував Річний звіт щодо своєї діяльності за 2016 рік. Це ґрунтовний документ, який демонструє здобутки 72 громадських організацій (на кінець 2016-го), які є членами найбільшої в Україні коаліції.

“Прозорість діяльності громадського сектору зараз особливо актуальна у зв’язку з дискусією навколо ухваленого закону про декларування активістами. Це вже другий публічний річний звіт про роботу РПР. Ми ініціювали підготовку першого звіту восени 2015 року (опублікований у січні 2016) усвідомлюючи відповідальність перед громадянами і нашу підзвітність їм. РПР як коаліція не лише публікує інформацію про досягнення громадських організацій членів РПР, але й оприлюднює інформацію про всі джерела фінансування. У свою чергу, організації, які отримують кошти на підтримку роботи Секретаріату, щороку проходять міжнародний фінансовий аудит і відображають усі кошти у своїх публічних звітах”, – зазнавчив Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права, співголова Ради Реанімаційного Пакету Реформ.

2016 рік став роком, коли Реанімаційний Пакету Реформ запрацював саме як коаліція громадських організацій. Запрацювала нова структура управління: без Координаційної ради, але зі Зборами громадських організацій. До 12-ти була також збільшена і кількість членів Ради РПР. Також вперше у січні 2016 року були обрані співголови ради РПР.

Членам коаліції є чим пишатися. За рік кількість ГО, які долучилися до Реанімаційного Пакету Реформ, збільшилася майже вдвічі. За підтримки РПР було ухвалено 26 законопроектів, проведено 18 прес-конференцій, 10 форумів та конференцій, 18 акцій та флешмобів, 15 медіа-сніданків, 16 дипломатичних сніданків, поширено 120 експертних заяв.

Звіт окремо докладно розповідає про роботу та досягнення експертних груп та організацій-членів коаліції, показуючи як кількісні, так і якісні показники ефективності.

Окрему увагу у звіті приділено фінансовій діяльності Реанімаційного Пакету Реформ у 2016-му. Загальний обсяг фінансування РПР та Секретаріату в 2016-рому склав 311 672 євро. Майже половину цих коштів виділив Європейський Союз. 23% коштів було витрачено на офіс РПР, який вже давно перетворився на хаб для членів-ГО. Окрім того, одна третя цих коштів було витрачено на адвокаційні, комунікаційні та міжнародні заходи.

В той же час найбільшу організаційну підтримку коаліції забезпечували Центр демократії та верховенства права, Центр UA, Інститут світової політики.

За 2016-ий також вдалося значно розбудувати і Секретаріат Реанімаційного Пакету Реформ. Був розширений та запроваджена спеціалізація за напрямками у відділі адвокації, значно посилено напрям міжнародних відносин. Також відбулося повне оновлення комунікаційної команд.

Річний звіт діяльності РПР за 2016 рік – PDF