Реанімаційний Пакет Реформ затвердив план перетворення на спілку, який запропонував ЦЕДЕМ

March 6, 2019

Громадська платформа “Реанімаційний Пакет Реформ”, яка об’єднує 83 громадські організації, зробила крок до набуття юридичного статусу – перетворення на спілку громадських організацій. 5 березня під час загальних зборів ГО-учасниць коаліції громадські організації ухвалили в цілому проект Дорожньої карти змін для РПР. Цей план у грудні розробив та запропонував Центр демократії та верховенства права.

Затверджений Радою план визначає алгоритм наступних кроків, які протягом березня-квітня приведуть РПР до створення офіційно зареєстрованої інституції. Зараз, нагадаємо, Реанімаційний Пакет Реформ є неформальною коаліцією.

Відповідні зміни мають на меті зробити коаліцію інституційно стійкою і затвердити правила функціонування РПР, які наразі існують. За словами Тараса Шевченка, директора ЦЕДЕМ та співголови Ради РПР, трансформація не вплине на цілі та форми діяльності коаліції.

Створення спілки є логічним кроком інституційної побудови. РПР – дитина Революції гідності. Він не зможе вже бути таким як у 2014-15 роках. Адже умови в країні сильно змінилися. Та й реанімація не зовсім на часі. Ми рухаємося в бік Спілки, яка має сприяти громадським організаціям адвокатувати реформи”,  – наголосив Тарас Шевченко.

Відтак, 16 квітня РПР проведе установчі збори спілки, яка отримає назву «Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ». До 30 березня ГО-учасниці коаліції мають подати заяви про намір приєднатися до спілки. Наразі Секретаріат РПР організовує підготовку установчих документів організації – до процесу залучені усі ГО, які готові вступити до спілки і відповідають критеріям членства.

Зазначимо, що завтра, 7 березня, Реанімаційний Пакет Реформ відзначає п’яту річницю. Наразі він є найбільшою коаліцією громадських організацій та експертів України. Центр демократії та верховенства права є співзасновником РПР та забезпечує фінансову та інституційну підтримку роботи коаліції.

Фото – прес-служба Реанімаційного Пакету Реформ