Рух ЧЕСНО вимагає невідкладного відкритого суду для Насірова

March 6, 2017

Судді Солом’янського районного суду підіграли адвокатам Насірова та допустили ситуацію, в якій громадськість змушена самовільно утримувати головного податківця країни, аби він не втік та не уникнув покарання. Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО.Фільтруй суд! вимагає невідкладного судового засідання та обрання запобіжного заходу для Насірова. З огляду на спроби маніпуляцій навколо справи та її суспільну важливість, судове засідання має бути відкритим, а доступ журналістів до нього не має бути жодним чином обмежено.

Протягом останньої доби активісти кампанії ЧЕСНО.Фільтруй суд! разом з іншими представниками громадськості перебувають під стінами суду, у якому мали обрати запобіжний захід Роману Насірову до завершення 72-годинного строку тримання під вартою. Завдяки тиску громадськості та фізичному блокуванню виїздів із суду, Насіров досі перебуває в його стінах, хоч НАБУ відпустило його ще о 23:52 неділі.

Події останніх трьох днів, починаючи із вручення підозри, історії з хворобою та закінчуючи ситуацією у суді нагадують велику виставу, у якій судді підіграли адвокатам Романа Насірова та дали можливість підозрюваному втекти та уникнути покарання. Той факт, що в неділю у суді не було жодного судді для розгляду справи Насірова, свідчить про неготовність суддів брати на себе відповідальність, а також про їхню мовчазну згоду із планом захисників очільника ДФС.

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО.Фільтруй суд! закликає суддів не ігнорувати суспільно важливі справи та здійснювати правосуддя незалежно від дня тижня чи часу доби, коли того вимагає держава.