На вулицях Луцька з’явиться соціальна реклама про шкоду тютюнопаління під час пандемії COVID-19

July 26, 2020

Представники напряму громадського здоров’я Коаліції ОГС Луцька занепокоєні тим, що після запровадження карантинних заходів основна увага громадськості та більшість зусиль органів місцевого самоврядування у питаннях охорони здоров’я спрямовані саме на запобігання поширенню COVID-19 та подолання його наслідків. Безперечно підтримуючи необхідність і важливість даних заходів, Коаліція водночас стурбована іншими загрозами у сфері громадського здоров’я, які, на думку учасників Коаліції, стали менш помітними у медійному просторі, в той час як їхня актуальність з початком пандемії загострилась. 

Щоби привернути увагу до шкоди тютюнопаління в часи пандемії COVID-19, активісти розробили макети соціальної реклами. Заручившись підтримкою місцевої влади, вони досягли домовленості, за якою вже з 1 серпня на одній з центральних вулиць міста з’являться сітілайти з цією рекламою.

 

____

Проєкт “Коаліції ОГС Полісся: синергія і вплив” впроваджується Центром демократії та верховенства права у рамках проєкту ПРООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.