Стартувала XVI Міжнародна літня школа медійного права

July 28, 2020

28 липня розпочалася Міжнародна літня школа медійного права – інтенсивний навчальний курс Центру демократії та верховенства права для юристів. Він присвячений питанням свободи слова та свободи інформації, захисту честі, гідності і ділової репутації, діяльності медіа, регулювання телерадіомовлення, регулювання інших питань діяльності мас-медіа.

Цьогоріч на Літній школі навчатимуться 26 учасників. У програмі окрема увага буде приділена міжнародним і європейським стандартами у сфері медійного права, зокрема, Європейській конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практиці Європейського суду з прав людини. Також буде розглянута система захисту прав людини ООН, стандарти міжнародної організації «Артикль 19», законодавство України й інших країн.

У перший навчальний день учасники Літньої школи познайомилися з організаторами проєкту та одне з одним. Також відбулося дві лекції, присвячені філософським стандартам свободи слова та інформації і підходу до стандартів свободи слова у США. Їх провів Всеволод Речицький, конституційний експерт Української Гельсінської спілки з прав людини. Навчання у Літній школі триватиме 3 тижні, до 7 серпня.

Нагадаємо, Літню школу Центр демократії та верховенства права проводить з 2005 року. З 2006 року літня школа була розширена до формату міжнародної. В цілому, понад 300 учасників з України, Білорусі, Молдови, Росії, країн Південного Кавказу та Середньої Азії пройшли навчання у 2006-2019 роках.

Проведення XVI Міжнародної літньої школи медійного права стало можливим через проект USAID “Медійна програма в Україні”, який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Центру демократії та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

“Медійна програма в Україні” фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.

Проведення XVI Міжнародної літньої школи медійного права стало можливим завдяки фінансовій підтримці Швеції.