Субгранти від ЦЕДЕМу: “Прозоре місто” за реформу “Публічних фінансів”

August 14, 2018

За результатами Третього Конкурсу субгрантів, ГО «Життя» у партнерстві з ГО «Богуславська січ» упродовж півріччя втілювали  проект «Прозоре місто».  Ділимося деякими із досягнень проекту, націленого на просування реформи “Публічних фінансів” для ефективного використання бюджетних коштів Богуславською міською радою.

  • У партнерстві з ГО «ЕЙДОС», учасники проекту розробили методологію “Оцінювання якості місцевих бюджетних програм”, котра базується на порівняльній аналітиці з українського та міжнародного досвіду.
  • Робоча група з громадських та місцевих депутатів розробила та зареєструвала в Богуславській міській раді проект Положення “Про бюджетний регламент Богуславської міської ради”.
  • Тисячі богуславців отримали інформацію про національний та локальний вимір публічних фінансів: поширено 12 тис друкованих екземплярів 6 випусків бюлетеню «Громадська»; 1000 екземлярів брошури “Як вплинути на формування місцевого бюджету та контролювати бюджетні витрати”.
  • Активісти та представники органів місцевого самоврядування вдосконалили навички  з питань формування місцевих бюджетів та контролю витрат. 2 публічні заходи: тренінг «Як вплинути на формування місцевого бюджету та контролювати бюджетні витрати»; презентація найкращих практик реалізації міських програм та методології оцінювання якості міських програм.
  • Спільно з РПР, досвідом напрацювання методології та розробленого на її основі проекту бюджетного Регламенту, творці проекту поділилися із  представникам регіональних коаліцій громадських організацій та органів місцевого самоврядування з інших регіонів України (Рівне, Тернопіль, Запоріжжя, Кропивницький, Хмільник).