ЦЕДЕМ провів другий конкурс грантів для громадських організацій

August 18, 2017

Завершився другий конкурс субгрантів, для громадських організацій, який проводить Центр демократії та верховенства права серед учасників коаліції «Реанімаційний Пакет Реформ». Конкурс відбувається в рамках проекту «Посилення коаліції ​ ​РПР», який ​впроваджується ЦЕДЕМ за підтримки Європейськ​ого​ Союз​у​.

У конкурсі субгрантів взяли участь 22 громадські організації – учасниці РПР. ​З​а результатами оцінювання ​відбірковою комісією було ​визнач​ено​ 4 громадські організації, які отримають субгранти на загальну суму 65 239 євро.​ ​Рішення щодо переможців конкурсу ухвалювалося незалежною ​відбірковою ​комісією, що включає осіб, які не входять до складу громадських організацій-учасниць РПР, в т. ч. ЦЕДЕМ, та мають відмінну репутацію в суспільстві, а також досвід роботи в громадських інституціях та впровадження змін в Україні.

Переможницями другого конкурсу субгрантів стали ГО ​«Платформа Громадський Контроль» (проект «Контроль реформи держ ​авних ​закупіве​ль в Дніпропетровській і Запорізькій областях»), ГО «Центр громадянського представництва​ ​«ЖИТТЯ» (проект «Ратифікація Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими​ ​виробами»), ГО «Трансперенсі Інтернешнл​ ​Україна» (проект «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні»), ГО «Фундація Де​Ю​ре» (проект «Адвокація та комунікація судової реформи​ ​в Україні»).

Як відзначили члени відбіркової комісії, учасники конкурсу подавали актуальні проекти, впровадження яких є важливим для подальшого просування та імплементації реформ в Україні. Цей конкурс субгрантів є другим із п’яти, передбачених проектом «Посилення коаліції РПР».