ЦЕДЕМ розпочав надавати гранти громадським організаціям

April 13, 2017

Завершився перший конкурс субгрантів, що був проведений  Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) для громадських організацій-учасниць РПР в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який фінансується Європейським Союзом.

За результами конкурсу 4 громадські організації-учасниці РПР отримали субгранти на загальну суму 63 500 євро.

Переможницями першого конкурсу субгрантів стали ГО “Європа без бар’єрів (проект «Громадський контроль стійкості реформ, впроваджених в рамках Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ) та Угоди про Асоціацію»), ГО УНЦПД (проект «Громадська підтримка для реформування законодавства для парламентських виборів»), Українська мережа енергетичних інновацій “ГРІНКУБАТОР” (проект «Створення інклюзивного ринку електроенергії України»), Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» (проект «Прозорі Ради»: адвокасі кампанія з імплементації антикорупційного законодавства місцевими радами»).

Рішення щодо переможців конкурсу ухвалювалося незалежною Відбірковою комісією, що включає осіб, які не входять до складу громадських організацій-учасниць РПР, в т. ч. ЦЕДЕМ, та мають відмінну репутацію в суспільстві та досвід роботи в громадських, донорських організаціях. Вся діяльність в рамках підтриманих проектів буде підлягати фінансовому аудиту.

Цей конкурс субгрантів є першим із п’яти, передбачених проектом «Посилення коаліції РПР».

Назва ГО

Назва проекту

Тривалість проекту

ГО “Європа без бар’єрів”

Громадський контроль стійкості реформ, впроваджених в рамках Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ) та Угоди про Асоціацію.

8 місяців

ГО УНЦПД

Громадська підтримка для реформування законодавства для парламентських виборів

7 місяців

Українська мережа енергетичних інновацій “ГРІНКУБАТОР”

Створення інклюзивного ринку електроенергії України

4 місяці

Центр політичних студій та аналітики «Ейдос»

«Прозорі Ради»: адвокасі кампанія з імплементації антикорупційного законодавства місцевими радами

6 місяців