ЦЕДЕМ завершив п’ятий конкурс грантів для громадських організацій

April 25, 2018

Завершився п’ятий конкурс субгрантів Центру демократії та верховенства права для громадських організацій, які є членами коаліції «Реанімаційний Пакет Реформ». Конкурс відбувається в рамках проекту «Посилення коаліції​ РПР», що ​впроваджується ЦЕДЕМ за підтримки Європейського​ Союзу​.

Метою п’ятого Конкурсу субгрантів було підтримати проекти націлені на адвокацію, імплементацію та комунікацію реформ в Україні.

На розгляд Відбіркової комісії у п’ятому Конкурсі субгрантів було подано 18 проектних заявок.

Рішення щодо переможців конкурсу ухвалювалося незалежною ​відбірковою ​комісією, що включає осіб, які не входять до складу громадських організацій-учасниць РПР, в т. ч. ЦЕДЕМ, та мають відмінну репутацію в суспільстві, а також досвід роботи в громадських інституціях та впровадження змін в Україні.

Відбірковою комісією рекомендовано підтримати наступні проекти:

  1. Забезпечення безбар’єрного доступу нових гравців на ринок електроенергії (ГО «ГРІНКУБАТОР»)
  2. Підвищення обізнаності громадян щодо фінансування політичних партій як запорука зменшення політичної корупції в Україні (ГО «Ейдос»)
  3. Адвокація приватизації з фокусом на антикорупцію і регіональну активність в місцях розташування великих об’єктів (ГО «Центр економічної стратегії»)
  4. Адвокація земельної реформи та створення вільного ринку землі в Україні (ГО «Легкий бізнес»)
  5. Адвокація громадського бюджету для успішної реформи децентралізації (ГС «Центр розвитку інновацій»)

Обрані проекти співпадають зі стратегічними пріоритетами роботи Реанімаційного пакету реформ та спрямовані на вирішення нагальних проблем суспільства та впровадження необхідних реформ.