Успіхи Коліції ОГС у Житомирі

July 20, 2020

#Коаліції_ОГС_Полісся

В рамках проєкту «Коаліції ОГС Полісся – синергія і вплив» що реалізується Центром демократії та верховенства права за підтримки ПРООН в Україні, активісти в містах Житомир і Луцьк працюють над просуванням місцевих політик, що покликані підвищити спроможність громад до вирішення актуальних проблем мешканців регіону.

У кожній коаліції сформувалися групи, які працюють над вирішенням проблем міста у певній сфері. Зокрема, одна з груп Житомирської Коаліції ОТГ переймається питаннями громадської безпеки міста. Разом із залученими консультантами Володимиром та Іриною Шевченко, які представляють Центр громадського моніторингу та аналітики, Коаліція долучилась до розробки рекомендацій для проєкту рішення Житомирської міської ради «Про впровадження проєкту “Поліцейський офіцер громади в Житомирській міській ОТГ”» та Меморандуму про співпрацю між Житомирською ОТГ та ГУ національної поліції у Житомирській області. Серед врахованих в рішенні рекомендацій коаліції, зокрема, можливість запрошувати до співробітництва в рамках реалізації проєкту інші установи та організації незалежно від форм власності, фізичних осіб та організації громадянського суспільства. 

Наприкінці червня даний проєкт був прийнятий на сесії Житомирської міської ради.

Проєкт «Коаліції організацій громадянського суспільства Полісся: синергія та вплив» впроваджується Центром демократії та верховенства права у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.