Як підтримувати фізичне здоров’я під час війни. Частина 2

December 27, 2022

Продовжуємо розповідати, як підтримувати фізичне здоров’я у воєнних реаліях. Сьогодні поговоримо про водний баланс, харчування і терморегуляцію.

Водний баланс, харчування, терморегуляція

Пийте більше чистої питної води. Добова норма це – 30 мл води на 1 кг маси тіла. Вода є запорукою регуляції всіх хімічних процесів в організмі. Вона здійснює позитивний вплив на нервову систему, зміцнюючи сон та врівноважуючи реакцію на негативні стимули. Зробіть запаси питної та технічної води. 

Харчування має включати в себе білок, клітковину, зелень, овочі та фрукти. Уникайте алкоголю, позаяк він пригнічує імунну систему та послаблює імунітет. Зробіть запас необхідних ліків, які приймаєте щоденно.

Аби тіло було зігріте, обирайте білизну та одяг з натуральних тканин. Термобілизна дасть можливість забезпечити відведення зайвої вологи та терморегуляцію. Багатошаровість одягу збереже від переохолодження. Аби не змерзли ноги, взуття не має бути тісним чи новим.

Релакс та чіл

Вільний час корисно буде присвятити розслабленню та релаксу. В цьому може стати у нагоді медитація та спокійна музика. В моменти спокою можна думати про ваші мрії, фантазії та уявляти власне ідеальне життя. Години релаксу на день буде достатньо аби заземлитися та поспілкуватися з собою. Це допоможе краще зрозуміти себе і почути свій голос серед навколишнього шуму.

Важливо час від часу, хоча б раз на день, вимкнути всі ґаджети та відпочити від інформаційного потоку. Можете об’єднати цей процес з відключеннями світла у вашій оселі. Тоді регулярні вимкнення електроенергії сприйматимуться не як стрес, а як можливість відпочити.

У заключній частині ви зможете ознайомитися з рекомендаціями про здоровий сон та свіже повітря

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions


Читайте також: Як підтримувати фізичне здоров’я під час війни. Частина 1. Про фізичну активність та спорт

Як підтримувати фізичне здоров’я під час війни. Частина 3. Про сон та свіже повітря