Як підтримувати фізичне здоров’я під час війни. Частина 3

December 28, 2022

Третя частина порад про підтримку фізичного здоров’я під час війни. Сьогодні говоримо про сон та свіже повітря.

Сон та свіже повітря

Складіть свій  власний режим дня та дотримуйтеся його. За можливості, намагайтеся засинати і прокидатися приблизно в один і той самий час щодня. Головне, створити собі систему, яка буде опорою у цьому нестабільному світі. Саме система дасть можливість організму врегулювати свої циркадні ритми.

Намагайтеся спати більше, сон має складати не менше 6 годин на день. Якщо не завжди вдається поспати вночі, то добирайте ці години вдень. Недосипання дуже негативно впливає на психоемоційні стани та фізичне самопочуття. Якщо ж не вдається заснути – оберіть ритуал, що вам у цьому допоможе. Це може бути прослуховування класичної музики або звуків дощу. Допомогти заснути також можуть запахи ефірних олій, гарячий душ, горнятко м’ятного чаю або склянка теплого молока.

Не менше години на день бувайте на свіжому повітрі. Оберіть власний варіант щоденного отримання свіжого кисню. Це може бути: прогулянка парком, пробіжка на стадіоні, поїздка на велосипеді чи електросамокаті. Якщо ж немає можливості вийти, компенсуйте це частим провітрюванням приміщень. Також у нагоді стануть очищувачі та зволожувачі повітря.

Задля перемоги нам усім необхідний запас сил, міцності та здоров’я. Тож підтримка фізичного здоров’я та турбота про власний організм є важливими внесками у нашу перемогу, у здорове майбутнє нашої нації. Саме тому про них варто дбати вже сьогодні. 

Щоб встигати допомагати армії та оточуючим, вирішувати буденні справи і водночас зберігати віру у перемогу, нам потрібно мати неабиякий емоційний та фізіологічний ресурс. Запаси цих ресурсів можливо поновлювати навіть під час війни. Фізична активність, водний баланс, якісне харчування, здоровий сон, розслаблення, сонце і тепло дадуть нам змогу вистояти у цей складний етап нашої історії, зберігши життєвий запал на мирні часи нашої перемоги!

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions

Читайте також: Як підтримувати фізичне здоров’я під час війни. Частина 1. Про фізичну активність та спорт
Як підтримувати фізичне здоров’я під час війни. Частина 2. Про водний баланс, харчування та терморегуляцію