Завершився проект зі сприяння виборчій реформі, підтриманий ЦЕДЕМ

November 2, 2017

1 листопада 2017 на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН було підведено підсумки проекту «Громадська підтримка для реформування законодавства для парламентських виборів», який впроваджувався Українським національним центром політичних досліджень за підтримки ЦЕДЕМ в рамках Конкурсу субгрантів.

На прес-конференції експерти наголосили на важливості виборчої реформи у актуальному порядку денному змін, оскільки це збільшує імовірність вирішення питання відкритих списків до виборів 2019 року. Водночас, учасники прес-конференції відзначили, що досягнути бажаного результату неможливо  без системної взаємодії між спільнотами, громадськими мережами і політичними партіями.

Проект УНЦПД ставив за мету забезпечення суспільної комунікації щодо цілей виборчої реформи і громадський супровід процесу розгляду проектів законів «Про вибори народних депутатів України», що мають в основі розширення можливості громадян України обирати народних депутатів шляхом вдосконалення виборчої системи на основі пропорційного представництва і «відкритих списків».

За час роботи над проектом команда УНЦПД провела ряд заходів та досліджень, що актуалізували питання виборчої реформи. Зокрема, комунікація  та налагодження системної взаємодії велися  як в напрямку Верховної Ради (звернення та зустрічі з парламентарями), так і до журналістів та громадських активістів (тренінг, прес-конференції).