Відкритий Університет Реформ провів першу лекційну суботу

September 24, 2018

22 вересня відбувся перший лекційний день 8-го набору Відкритого Університету Реформ. Першим спікером заходу став відомий український економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), Міністр економічного розвитку і торгівлі (2014 р.), керівний партнер компанії «Прорив.in.ua» Павло Шеремета. Розпочавши зі слухачами відверту розмову про те, коли, чиїм коштом і за яких умов відбудеться економічний прорив України, експерт зауважив, що найбільше вірить в успіх реформи децентралізації. Саме локальні і галузеві проекти спроможні творити зміни без участі уряду і незалежно від результату президентських виборів. Водночас, найбільшими перешкодами для майбутнього «прориву» є критично високий рівень трудової міграції і брак компетентних управлінців.

Наступний спікер – Ольга Рябуха, керівник експертної групи з питань стратегічного планування Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства охорони здоров’я України, розповіла про зміст медичної реформи, зокрема первинної ланки. А також наголосила на тому, що ухвалення управлінських рішень у сфері реформи охорони здоров’я щодня пов’язане зі складним моральним вибором, адже ставкою на «шальках терезів» завжди є людське життя.

У завершальній лекції суботнього дня приватний підприємець, член Громадської ради при Державній регуляторній службі, CEO проекту «Регуляторна мапа України» і експерт Реанімаційного пакету реформ Олександр Пліва поділився своїм баченням сприятливої регуляторної політики, яка би встановила баланс інтересів держави, громадян та бізнесу і водночас підвищила інвестиційну привабливість України та економічну активність населення.