Благодійництво чи волонтерство? Давайте розберемося!

November 1, 2022

Усім привіт! Сподіваючись, що у все гаразд, летимо до вас з ВУРівськими апдейтами.

Минулої суботи у стіни Відкритого Університету Реформ завітав перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад – Сергій Замідра, і це означає, що півтори години лекції на тему децентралізації промайнули з блискавичною швидкістю та надзвичайною інформативністю.

Особливим моментом останньої ВУРівської зустрічі була лекція на тему молодіжної політики від випускників 15-го набору Олександра Туза та Михайла Сташука. Наші експерти говорили про шлях молодіжної політики, її сучасні напрями та як ініціативна молодь може долучитися до громадської діяльності. Окрему частину лекції присвятили розбору понять волонтерства та благодійності. Вважаємо, що ця тема як ніколи на часі, тож пропонуємо простою мовою навчитися розрізняти ці поняття. 

Отже, благодійність – це збір матеріальних та/або фінансових ресурсів на користь інших людей, які її потребують. Якщо ви перерахували гроші на банку, щоб зібрати на автомобіль для ЗСУ, ви – благодійник/ця. 

Волонтерство ж – це одна з форм благодійності, а саме безоплатна робота чи послуги, які надають волонтери. Якщо ви взяли до рук інструменти та пішли допомагати прибирати в будівлі, яка зазнала ушкоджень від російської ракети, ви – волонтер/ка. 

Користуючись нагодою, пропонуємо вам обрати свій вид діяльності з цих двох та наближувати нашу перемогу!

Бажаємо спокійного та мирного тижня!

До зустрічі!