Бути лідерами і реформувати медицину: ВУР провів чергову лекційну суботу

November 29, 2021

Ця субота була сповнена контрастів для ВУРівців.

Спочатку Іван Примаченко, співзасновник осввітньої онлайн-платформи Prometheus, представив “10 заповідей лідера”, поділився своїми джерелами мотивації та розказав про ефективну постановку цілей.

  • По-перше, лектор наголосив: для кожної людини важлива амбітність – риса характеру, яку можна і потрібно розвивати. Саме амбітність допомогає не зупинятися, а йти вперед та не стояти на місці.
  • Ефективним інструментом особистісного розвитку є постановка цілей, вони – невід’ємна частина життя багатьох успішних людей. Люди планують цілі по різному: на місяць, на рік або ж на наступний тиждень – знайдіть, що підходить вам!
  • Але коли ставите собі ціль, важливо пам’ятати: завдання має бути конкретним. Наприклад, не просто “більше читати”, а “прочитати Х кількість книг за наступний місяць”.
  • І наостанок, щойно визначили ціль – гайда будувати стратегію її досягнення!

Після лекцій ВУРівці відпрацьовували ці навички на практиці, визначивши собі особисті цілі до кінця Відкритого Університету Реформ. Домовилися на випускному поділитися особистими успіхами!

Після насиченої лекції про лідерство учасники повернулися до основної теми реформ, адже до ВУРу завітав Гліб Бітюков – керівник проєкту з впровадження сімейноорієнтованої медицини в Україні, засновник Тренінгової академії, екс-радник Міністра охорони здоров’я 2016-2019 роки, експерт з медичної освіти, член української медичної місії в Італії.

Він розповідав про медичну реформу, описавши ключові моделі організації охорони здоров’я, такі як модель Бісмарка, модель Беверіджа. Обговорили плюси та мінуси медичного страхування, а також розібрали що таке пацієнтоорієнтований підхід. Вивчення реформи медицини надихнуло ВУРівців ділитися особистими історіями, пов’язаними з цією сферою.

Кількість робочих субот зменшується, та ми не сумуємо, а навпаки, кожну суботу зустрічаємо з особливою радістю. Бажаємо всім вдалого робочого тижня!