Перетворити смітник на сад із творчим куточком – відповідальний вчинок

September 2, 2022

Балка, що була одним суцільним смітником, до якого звозили відходи та сміття звідусіль – саме таке «сусідство» отримав у спадок наш герой, коли вирішив оселитися в будинку своєї прабабусі. 

Багато років тому це була ніким не доглянута місцина на краю Довгої Балки у Дніпрі: зсувна аварійна зона зі схилами, що сильно розмивають дощі. Сьогодні ж ми бачимо неймовірної краси простір – з дивовижним садом, серцем якого є гончарна майстерня; із альтанкою, невеличким готелем і гончарними виробами довкола. Втілити цю унікальну історію у життя зміг Сергій Горбань, гончар з Дніпра. 

Майстер разом із залученими професійними садівниками напрацював ідеї для непростої місцевості, аби розбити ділянку для майбутнього саду. Дерев‘яна обрешітка на схилі стала каркасом для вертикального саду. ”Перші роки вона тримає схил, а потім в дію вступають корені рослин”. 

Сергій зміг перетворити свій власний простір на спільний творчий осередок: майстер-класи з гончарства, заняття з малюнку, презентації нового українського кіно з режисерами фільмів і ще безліч цікавих подій – таким є постійний графік цього райського куточка посеред міста. 

«Розбудовую майстерню на всі гроші, збільшую кількість працівників. Роблю те що в мене непогано виходить. Роблю це на своїй землі, у своєму місті Дніпро, на своєму провулку на якому народився. Нарешті хоча і не досконало спілкуюсь українською мовою». 

Історія Сергія доводить, що багато речей залежать саме від нас, від наших докладених зусиль, цілеспрямованості та жаги до втілення своєї мрії. 

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions