Енергетична реформа та ненудні комунікації: ВУР провів нові суботні лекції

November 28, 2018

Енергетична реформа та ненудні комунікації: 24 листопада учасники Відкритого Університету Реформ занурилися у деталі енергетичної ситуації в Україні та взяли участь у воркшопі із комунікацій реформ.

Першою гостею була Марія Крючок, проектна менеджерка VoxEducation у VoxUkraine. Марія провела для учасників воркшоп на тему «RE4МИ: як не обзивай, все одно нецікаво». Дізнавалися про те, чому люди нічого не знають про реформи і як можна подавати всю інформацію так, аби потрапити до своєї аудиторії. Лекторка говорила про те, що всі меседжі потрібно ретельно пропрацьовувати і розуміти про що писати, для кого, у який спосіб це робити та з якою метою. Також вурівці проаналізували сторінки у соціальних мережах громадських організацій та визначили що робити варто, а що – ні.

Другим гостем суботнього ВУРу став Андрій Зінченко, співзасновник ГО «Greencubator». Розповідав про реформи в енергетиці, кому вони потрібні і навіщо. Учасники дізналися про проблеми енергетичного сектору та які наслідки вони мають. А також мали змогу подискутувати на тему найболючіших питань у реформі ринку газу, або, принаймні, додати кілька чорних рисок на білих плямах енергетичних (не)знань.

Наприкінці навчальної суботи координаторка Відкритого Університету Реформ Ольга Руда у формі цікавого інтерактиву обговорила з учасниками їхні здобутки під час навчання та те, що вони ще прагнуть реалізувати впродовж Відкритого Університету Реформ. Також три команди учасників мали змогу зобразити образ справжнього ВУРівця та скласти список речей, які обов’язково потрібно зробити за три місяці спільного навчання.