Менеджмент та медіареформа: ВУР провів черговий навчальний день

November 18, 2017

У суботу, 18 листопада, Відкритий Університет Реформ провів черговий навчальний день шостого набору. Насичена програма дня включала практичний менеджмент проектів та медіареформу.

Розпочалося навчання практикумом “Проектний менеджмент в дії” від Віктора Артеменка, менеджера з адвокації РПР. Він розповів, як складати LogFrame, що може бути input, output, outcome, impact (на прикладах). Наступною темою став цикл проекту: ідентифікація проблеми (консультації, формулювання, аналітика і опитування); напрацювання якнайбільшої кількості рішень і обрання найкращого варіанту (з обгрунтуванням рішення); впровадження проекту: аналіз впровадженого проекту; знаходження нової. 

Також учасники мали нагоду попрацювати в групах над міні-проектами, відібраними на конкурсі проектів.

Далі ВУРівці перемістилися в коворкінг “UA:Суспільне мовлення” для обговорення медіа-реформи.

Стартувало воно розмовою  з Зурабом Аласанією,  головою правління ПАТ “НСТУ”. Чому Суспільне необхідне, які в нього принципи, структура та задачі, і з якими труднощами стикається керівництво сьогодні та які плани на найближче майбутнє – про все це йшлося під час дискусії.

Наступним виступав Ігор Розкладай, юрист ЦЕДЕМ, головний експерт РПР-медіа. Він заглибився в історію медіа-реформи з часів отримання Незалежності. Детально пояснив усі етапи та аспекти реформи, описав законодавчі ініціативи в цій сфері, наголосив на ключових моментах та особливостях українського медіа-простору.

Під кінець дня ВУРівці спілкувалися із Максимом Дворовим, юристом ЦЕДЕМ, координатором Незалежної медійної ради, який розповів про передумови створення, діяльність, завдання та значення Незалежної медійної ради, а також, поділився цікавими приклади розглянутих справ.