Реформа парламенту та публічна адміністрація: ВУР провів нову лекційну суботу

October 8, 2018

6 жовтня Відкритий Університет Реформ провів чергову навчальну суботу для учасників, запросивши експертів із реформи парламенту, механізмів впливу на його роботу та з реформи публічної адміністрації.

Першим спікером був Ігор Когут, політолог, директор програми «РАДА» в USAID, який розповів слухачам про реформу парламенту, а також показав ефективні механізми залучення широкої громадськості до законотворчого процесу. Учасники дізналися більше про електронні петиції, громадське обговорення законопроектів і мали можливість проаналізувати виклики, з якими стикається Верховна Рада України і запропонувати шляхи покращення її роботи.

Тренінг на тему «Як впливати на роботу парламенту» провела Наталія Ватаманюк, координаторка ініціативи «Відкритий парламент» ПРООН. Вона на конкретних прикладах показала важливість координованих дій та показала, які є конкретні інструменти для комунікації з парламентарями. Учасники також мали можливість повправлятися у практичному завданні наприкінці тренінгу.

Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, провів лекцію про передумови та перспективи реформи публічної адміністрації. ВУРівці дізналися про державний організм суспільства, систему органів державної влади та шляхи підвищення інституційної спроможності державних органів.

Наприкінці навчальної суботи студенти в інтерактивному форматі дізналися про їхні подальші стажування у громадському секторі, які починаються вже з понеділка. Побажаємо удачі майбутнім реформаторам у нових починаннях!