Стартував Відкритий Університет Реформ 6.0

October 9, 2017

Відкритий Університет Реформ розпочав підготовку вже шостого набору молодих реформаторів. Упродовж трьох місяців учасники освітнього проекту відвідуватимуть лекції, семінари та тренінги від експертів Реанімаційного Пакету Реформ, громадських активістів, журналістів та політиків. Окрім цього, ВУРівці пройдуть 100 годин стажувань у організаціях – членах РПР. Заплановані і інші формати навчання, зокрема дискусії та публічні лекції. Мета цього курсу – дати активній молоді знання та вміння для участі у реформах і розбудови країни.

Луіз Морсінг, Перший Секретар посольства Швеції в Україні, привітала команду Відкритого Університету Реформ з нагоди відкриття.

“Ми дуже щасливі співпрацювати з вами, адже ви є рушійною силою реформ в Україні. Тож я рада бути тут”, – зазначила вона.

Ольга Сєдова, керівник національних програм Посольства Швеції в Україні, порадила учасникам проекту провести навчання з максимальною користю і не полишати реформаторського шляху:

“Ви починаєте глибоку і важку роботу над реформами, і я раджу на цьому шляху здобувати якомога більше знань та нових знайомств, а у майбутньому сподіваюся побачити вас у команді реформаторів. Бажаю вам змінити життя і вийти звідси у новій якості», – зауважила Ольга Сєдова.

Відкритий Університет Реформ – це спосіб передати досвід громадського сектору молоді, зазначила Наталія Євченко, заступник директора Центру демократії та верховенства права

“Учасники Відкритого університету реформ – це люди, які вже пройшли певний шлях та прагнуть рухатися далі. І ми готові їх підтримати. Проект надає вас можливість дізнатися більше про реформи “з перших рук”, почути про успіхи та перешкоди у роботі реформаторів. Дуже рада, що можемо ділитися з вами цим досвідом”.

Вона також закликала ВУРівців не зраджувати переконанням і завжди відстоювати власну думку.

За словами Михайла Жернакова, головного експерта групи судової реформи РПР, учасники ВУР є майбутнім України і мають це усвідомити.

«Відкритий університет реформ – це понад 200 активних людей, які творять зміни вже тут і зараз, працюють в органах влади та громадському секторі. І це чудово, бо змінити країну у один момент не вийде, це тривалий процес. Упевнений, що ви знайдете друзів, спільно з якими будете робити країну кращою. Вчіться, читайте, але думайте своєю головою, адже правильний для вас вибір можете зробити саме ви», – порадив він.

Артем Миргородський, керівник Секретаріату РПР, закликав учасників Відкритого Університету Реформ здобувати досвід і нові знання

«Відкритий університет реформ – це не лише нові знання та знайомства, а ще й прекрасна можливість подивитися зсередини на роботу громадського сектору. Це можливість закласти фундамент розуміння того, як працює громадянське суспільство, адже воно зараз сильнее як ніколи. Тут ви зможете знайти себе. Бажаю вам насолодитися цим та здобути безцінний досвід».

Перший день нового Відкритого Університету Реформ продовжився лекцією в.о. міністра охорони здоров`я Уляни Супрун. На прикладі власної роботи у МОЗ вона розповіла слухачам про роль лідерства у громадській роботі, формування власної команди та способи донести свою думку до суспільства. Уляна Супрун також відповіла на запитання аудиторії: як стосовно власної громадської діяльності, так і щодо медичної реформи.

Завершився навчальний день уже традиційно – неформальним святкуванням.

Відкритий Університет Реформ – спільний освітній проект Реанімаційного Пакету Реформ і Центру демократії та верховенства права.

Проект реалізується за підтримки Уряду Швеції