Суд відхилив позов Євгена Червоненка проти ЦЕДЕМ щодо рішення Незалежної медійної ради

March 11, 2020

11 березня 2020 року Шевченківський районний суд міста Києва залишив без задоволення позов Євгена Червоненка проти ексголови НМР Наталії Лигачової, екссекретаря НМР Ігоря Розкладая та ЦЕДЕМ. 

На початку минулого року до суду подали позови за оцінку експертів Незалежної медійної ради, яка знайшла мову ворожнечі і виправдання держави-агресора в окремих програмах телеканалу NewsOne. Раніше, 11 липня 2019 року, Шевченківський районний суд міста Києва, розглянувши справу за позовом Андрія Лесика, повністю відмовив у задоволенні позовних вимог.

Нагадаємо, що слова Євгена Червоненка разом з висловлюваннями інших гостей телеканалу Newsone, були предметом аналізу висновку Незалежної медійної ради, а саме щодо наявності ознак порушення норми законодавства про заборону популяризації чи пропаганди органів держави-агресора. Позивач, зокрема, зазначав про порушення честі, гідності та ділової репутації особи та спростування недостовірної інформації. Як і у випадку Андрія Лесика, Шевченківський районний повністю відмовив у задоволенні позовних вимог.