ЦЕДЕМ розпочав змагання з медіа права для юристів

October 21, 2017

Сьогодні у Одесі відбувся перший раунд Модельних судових засідань з питань свободи слова в умовах конфлікту – змагання з медіа права для студентів, організовані Центром демократії та верховенства права спільно з Лігою студентів Асоціації правників України. Студенти-юристи та студенти-журналісти виступали в ролі позивачів та відповідачів і відстоювали свою позицію перед суддями. Одеські змагання є першими з чотирьох регіональних раундів, під час яких команди університетів з різних регіонів змагатимуться та дискутуватимуть про свободу слова.

Такі змагання дають студентам новий досвід та знання і є важливими для дискусії про свободу медіа, відзначив Віталій Жугай, адміністративний директор ЦЕДЕМ.

“Ці модельні судові засідання не лише можливість для інтелектуального змагання і цікавого спілкування. Ваші напрацювання обов`язково будуть взяті до уваги для узагальненого методологічного дослідження, яке, в свою чергу, допоможе правникам і журналістам працювати в тих умовах, які склалися в нашій країні”, вказав він.

Аліна Правдиченко, керівник освітніх проектів ЦЕДЕМ, зазначила, що змагання викликали жвавий інтерес серед студентів.

“Насправді рада бачити тут таку велику кількість людей. Приємно, що наша тема викликає у вас жвавий інтерес. Сподіваюся, що вам буде так само цікаво упродовж усього заходу, і ви отримаєте велике задоволення. Бажаю всім вам успіху”, вказала вона.

Переможцем першого раунду модельних судових засідань стала команда студентів Національного університету “Одеська юридична академія”. Також за підсумками дня колегія суддів визначила кращого спікера заходу Дениса Тяпкіна. У нагороду він отримав запрошення на Міжнародну літню школу з медіа права поза конкурсом.

Другий раунд відбудеться у м. Дніпро 25 жовтня. У цьому Центральноукраїнському раунді візьмуть участь студенти вищих навчальних закладів з Дніпропетровської, Київської, Запорізької та Кіровоградської областей, а також вищих навчальних закладів АР Крим, які перемістились з окупованої території.

Захід був проведений Центром демократії та верховенства права за проектом «Захист свободи слова», що виконується за підтримки міжнародної організації «Інтерньюз» (https://internews.in.ua/).

The event was held by the Centre for Democracy and Rule of Law under the “Defending Media Freedom” project supported by Internews ( https://internews.in.ua/)