Завершилось навчання IX набору Відкритого Університету Реформ

June 19, 2019

15 червня 35 учасників Відкритого Університету Реформ завершили своє навчання. Нагадаємо Відкритий Університет Реформ – це спільний освітній проект Центру демократії та верховенства права і Реанімаційного Пакету Реформ.

За три місяці учасники встигли сформувати міцну спільноту реформаторів, молодих людей, які мають досвід реалізації власних соціально важливих проектів із екологічної, освітньої та медійної сферах. Також учасники мали змогу два місяці стажуватися в провідних українських громадських організаціях і на власному досвіді побачити, як працює громадський сектор в Україні.

Олеся Холопік, заступник директора Центру демократії та верховенства права, привітала випускників із долученням до спільноти активних громадян, які здатні брати відповідальність за свої дії та працювати заради кращого майбутнього України.

Координатор Відкритого Університету Реформ Ольга Руда подякувала усім за  емоції, посмішки та кожну непропущенну навчальну суботу, за дискусії та активність. Ольга наголосила, що тепер не може бути жодних відмовок і час робити важливі зміни в країні Адже випускники мають міцну підтримку спільноти ВУР, команди проекту та однодумців, разом з якими настав час реформувати Україну.

З мотиваційної промовою до учасників звернувся соціальний підприємець, засновник пекарні Good bread from good people Владислав Малащенко. Молодий хлопець заснував пекарню, де працівники – люди з ментальною інвалідністю, для яких більшість можливостей працевлаштування в Україні закрито – печуть кекси, кіши та готують варення. Владислав розповів історію, як він відкрив пекарню, чому вирішив започаткувати соціальний бізнес і з якими труднощами стикається у своїй роботі.

На завершення учасники презентували досягнення своїх соціальних проектів, які реалізовували впродовж навчання на програмі й говорили про плани на майбутнє.

Серед проектів, над якими працювали учасники: “Не еко подія” – проект направлений на зміну культури споживання українців весь день учасники події мали можливість відвідувати лекції, воркшопи, а також екоярмарок Інша команда учасників працювала над розробкою гри “Зрада чи перемога” – настільна командна гра про реформи. І третій проект  #ЛюдиРеформпроект про молодих реформаторів, які поки невідомі кожному, але діють локально, працюючи над змінами у своїх громадах. Кожного тижня з’являється нова історія, першу читайте на сайті.

Захід став можливим завдяки фінансовій підтримці Швеції