Відкритий Університет Реформ провів наступні суботні лекції

November 12, 2018

Субота, 10 листопада, запам’яталася Києву ранковим туманом, однак незвична погода не завадила ВУРівцям відвідати традиційні суботні лекції, присвячені одразу кільком актуальним темам.

У першій частині навчального дня учасники слухали лекцію очільниці ГО «ЕкоДія» Ірини Ставчук на тему екологічних проблем. «А ви знали , що якби не було парникових газів, температура на Землі становила б -17°?». Цією фразою Ірина захопила увагу аудиторії, і упродовж наступної години розповідала їм про екологічні проблеми у сфері енергетики та транспорту, а також діяльність громадського сектору у цій сфері.

Після короткого кава-брейку до Відкритого Університету Реформ завітав Олександр Ябчанка, речник Міністерства охорони здоров’я, з лекцією про медичну реформу. Він розповів ВУРівцям про її покрокове втілення: від ухвалення закону до його імплементації. Зокрема, лектор згадав, як починалися зміни у медичній сфері та підняв тему оплати праці та мотивації лікарів. «У нинішній Україні лікар стає або жебраком, або рекетиром, хай як би це звучало», – вимушений був констатувати він.

Від медицини ВУРівці перейшли до правоохоронної реформи. Євгеній Крапивін, експерт РПР розповів про реформу Національної Поліції. Експерт зосередився на інформації про досягнення та недоліки сучасної поліції. Після лекції учасники отримали нагоду додати до своїх книжкових полиць ще одну книгу, яку подарував кожному Євгеній Крапивін: “Оцінка ефективності роботи поліції в Україні: від палиць до нової системи”.