Відкритий Університет Реформ провів нову лекційну суботу

October 1, 2018

Коли в Україні стане можливою земельна реформа? Наскільки успішно відбувається реформа децентралізації і створення спроможних громад? Які загрози та виклики постануть перед цими реформами вже у найближчий час? Саме так виглядав інтелектуальний порядок денний другої лекційної суботи Відкритого Університету реформ 8.0.

Керівник аналітичного відділу та проектний менеджер громадської організації EasyBusiness Дмитро Ливч розповів про своє бачення земельної реформи. Він пояснив чому щорічне продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення прирікає Україну посідати найнижчі місця у рейтингах за показниками захисту права власності й економічної свободи громадян.

Іван Лукеря, координатор Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, зауважив, що наразі реформа децентралізації є однією з найуспішніших в Україні і за останні чотири роки показала дуже високі темпи. Водночас, реформа стикається з потужним опором у регіонах. Цей опір починають чинити обласні державні адміністрації. Найбільшим викликом, що загрожує зупинкою реформи в цілому, спікер назвав майбутні вибори Президента та Верховної Ради у 2019 році.

Але навчання у ВУР – це не тільки дискусії про реформи. Відтак, менеджер проектів Відкритого Університету Реформ Ольга Руда провела флеш-тренінг з командотворення. Учасники та вільні слухачі зіграли у популярну психологічну гру «Корабельна аварія», під час якої гравцям пропонується протягом 15 хвилин самостійно вибрати найбільш важливі для виживання і порятунку предмети з судна, що тоне. Далі гравці мають об’єднатися у команди та знайти  спільне рішення. А це допомагає не тільки перемогти у грі, але й навчитися домовлятись, що точно знадобиться під час втілення майбутніх проектів в межах ВУР.