Відкритий Університет Реформ провів останню лекційну суботу восьмого набору

December 11, 2018

8 грудня було останньою навчальною суботою для учасників Відкритого Університету Реформ. І закінчилося їхнє навчання лекціями про освітню та виборчу реформу в Україні.

Першою була презентація програми «Навчай для України» від її директорки Рімми Ель Джувейді. У межах цієї програми здійснюється відбір найталановитішої молоді, яка проходить шеститижневий Літній Інститут педагогічної підготовки, спираючись на модель “Teaching as Leadership”, а потім офіційно працевлаштовується на роботу вчителями до шкіл, які цього найбільше потребують. Лекторка розповідала про основні проблеми в галузі освіти та про те, як їх можна вирішити спільними зусиллями. Учасники дізналися про мету програми – щоб кожна дитина в Україні могла розкрити власний потенціал та досягти визначних успіхів в житті за допомогою якісної освіти.

Другим виступав Микола Виговський, координатор громадського руху «Чесно» та експерт РПР, який проводив лекцію на тему «Воєнний стан. Відкриті списки». Учасники мали змогу подискутувати на тему проблем нинішньої виборчої системи, а також послухати про те, яка модель потрібна сьогодні в Україні.

І завершила навчальну суботу дискусія між випускниками попередніх наборів Відкритого Університету Реформ та нинішніми учасниками. Вони обговорили «Чи є життя після ВУРу?» і як зробити так, щоб отриманий досвід не прогавити і знання якнайкраще використати у реальному житті.

Ось так і закінчилися три навчальні місяці для наших учасників! Попереду їх ще чекає випускний і презентація командних проектів.