Відкритий Університет Реформ провів зустріч з Міністром фінансів України

May 4, 2018

Бачення сучасного світу та успіху, розвиток економіки та освіти. Ці теми ВУРівці обговорювали з Міністром фінансів України Олександром Данилюком – гостем лекції Відкритого Університету реформ, яка відбулася цієї середи. Також міністр відповідав на численні запитання студентів.

Олександр Данилюк під час лекції наголошував, що відкрита економіка – єдина можливість розвитку країни. Відкритість означає зокрема і можливість їхати за кордон – аби отримати унікальний досвід, який наразі важко здобути в Україні. Водночас, лектор закликає повертатися та застосовувати цей досвід на батьківщині.

«Єдині справді важливі для молодого фахівця навички – критичне мислення та бажання вчитися, а також вміння це робити. Дуже важливою є політична активість молоді, вона необхідна для формування нових політичних сил. А ще необхідно підтримувати незалежні телеканали задля відкритості та прозорості медіа», – відзначив міністр.

Під час лекції говорили і про створення органу фінансових розслідувань, що займатиметься безпосередньо економічними злочинами проти держави, і про необхідність заздалегідь  формувати бюджет на три роки задля уникнення популізму перед виборами, і про способи покращення роботи податкової та митної служби.

За оцінкою самих ВУРівців, зустріч видалася продуктивною та цікавою.