Антикорупція, наука та громадянська освіта: новий навчальний тиждень на ВУР-12

November 16, 2020

Промайнула ще одна осіння субота. А це означає, що вся команда Відкритого Університету Реформ 12 знову зібралась, щоб відкрити для себе нове у світі реформ.

Цього тижня учасники дізнались про діяльність громадської організації “Антикорупційний  штаб” та про діджиталізовані можливості виявлення та запобігання корупції від Юлії Гречки, голови організації, та виконавчого директора Сергія Миткалика. Завдяки їм кожен українець може долучитись до боротьби з корупцією, не виходячи з дому.

Відкрили дивовижний світ науки разом з керівницею комунікаційного офісу Малої Академії Наук Оленкою Северенчук. Вона розповіла про діяльність Музею наук, який  надихає усіх відвідувачів творити свої відкриття та розвивати українську науку. Також ВУРівці дізнались про неймовірні досягнення студентів Малої академії наук та про те, що бажання розвиватись, навчатись та досягати успіху у молодих науковців не може зупинити навіть пандемія.

А ще  учасники разом із старшими поколінням студентів ВУР поговорили про громадянську освіту та її інтегрованість у сучасні шкільні програми. “Діти на захисті демократії”, з такою назвою провів неймовірно цікаву лекцію випускник ВУР 8 Ярослав Турбіль, який також є виконавчим директором громадської організації МІНЗМІН. Він також поділився історією, як маленький ВУРівський проєкт, може перерости у велику справу, що буде впливати на тисячі українських школярів, вчителів та дітей. 

Змінювати та змінюватись, брати контроль у свої руки: спочатку над собою, а потім над державою, і тоді ми зможемо жити у щасливій, розвинутій країні!

Ось з таким меседжем, насичено вурівці провели ще один навчальний тиждень в улюбленому Відкритому Університеті Реформ.