Випускний Відкритого Університету Реформ: історія про сміливих бути амбітними

December 21, 2020

3 жовтня почався шлях 12 набору Відкритого Університету Реформ. 

Шлях змін, як ззовні, так і в кожному з нас.

Пліч-о-пліч ми відкривали нові грані реформ, власні грані та починали переконуватись в тому, що ми маємо вплив.

І так швидко та раптово настав день випускного, на якому ВУРівців привітали Олеся Холопік, директорка Центру демократії та верховенства права, Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики, директор ЦЕДЕМ (2005 – серпень 2020), Діана Муха, координаторка ВУР, Дана Білоусова, асистентка проєкту ВУР.

Остання лекція ВУР 12 від Богдана Логвиненка, автора проєкту Ukrainer та Миколи Носка, режисера проєкту, називалась “Страх змін”, і у ній присутні на якій ми ще раз переконались, що наша країна варта того, щоб допомагати їй на шляху реформації. Тож віримо, що Випускники ВУР 12 приймуть цей виклик. І наостанок, поки подарунки випускникам розлітались всією Україною, учасники встигли до сліз зворушити організаторів своїм прощальним відео.

Тож ви запитаєте, що встигли ВУРівці та ВУРівки за цей час?

  • прослухали більше 35 виступів від провідних експертів в сфері реформ та тренерів для покращення власних soft skills Та ще організувати декілька вечірніх “Мафій”;
  • реалізувати 4 проєкти з менторами:
  1. Дистанційно створити настільну гру “Держава” для розуміння реформ;
  2. Випустити посібник “Ай!дентика” для покращення державних комунікацій;
  3. Провести SELF-хакатон у власноруч створеному Телеграм-боті для більше ніж 120 учасників про зв’язок Цілей сталого розвитку з реформами та навички 2025 року, і все це в коротких подкастах від провідних експертів.
  4. І наостанок, провести “Школу для Реформаторів”, в якій взяли участь викладачі зі всієї України, щоб потім створити урок про реформи для своїх учнів.
  • 30 ВУРівців та ВУРівок пройшли стажування в провідних організаціях громадянського суспільства України, державних структурах, а дехто навіть вирішив пройти 2 стажування.

Хотіли залишити це на десерт, але декільком учасницям Миколайчик приніс пропозицію працевлаштуватись. 

І найцінніше – ми встигли знайти одну велику сім’ю ВУР 12

Ми пишаємось кожним і кожною та бажаємо мати сміливість бути амбітними.

До зустрічі та щасливих свят, Реформатори!