Як ефективно взаємодіяти у команді та реформувати державну службу: дізналися ВУРівці

November 15, 2021

Окрім антикорупційної реформи чи децентралізації, в Україні існують набагато менш висвітлені реформи, як, наприклад, реформа державної служби. 

На щастя, цієї суботи ВУРівці 14-го набору дізналися всі подробиці про неї від Івана Хілобока, ексменеджера реформи державного управління офісу реформ КМУ, та Олександра Стародубцева, українського серійного реформатора: Прозорро, НАДС, НАЗК! 

Два спікери два різні погляди на ефективність протилежних стратегій впровадження реформ. Проте з деякими тезами погодилися абсолютно всі. Одна з таких, наприклад, те, що не існує шаблонного розвитку країни. Неможливо взяти приклад з США чи Японії, застосувати такі ж самі зміни у нашій країні та очікувати на такі ж результати. Україна, як і кожна держава, є унікальною за своєю натурою, а тому вимагає індивідуального підходу у процесах реформування та державотворення. Іван та Олександр наголосили на тому, що вже за кілька років саме учасники стануть рушійною силою, що буде творити зміни в нашій країні.

Окрім таких вже рідних реформ, учасники 14-го набору ВУР не перестають розвивати свої софт-скіли. Цього тижня до нас у гості завітала постійна гостя ВУР Альона Матвійчук, організаційний коуч, авторка та координаторка менторських програм, координаторка Менторських програм для підсилення ОГС. Вона провела практичний тренінг для учасників, познайомивши їх з методологією Адізеса, що містить чотири категорії людей, які працюють в команді. Учасники змогли дізнатися свій тип особистості за цією методологією та навчилися корисним технікам ефективної взаємодії в командах. 

Ми бажаємо всім неймовірного тижня, сповненого натхнення та сонця!