“ВУР-14 бадьорить краще за суботню каву!”, – стартував новий набір Відкритого Університету Реформ

October 18, 2021

У суботу, 18 жовтня, розпочався новий, 14-й набір Відкритого Університету Реформ. Таку назву має освітній проєкт Центру демократії та верховенства права для молоді, котра прагне дізнатися більше про реформи та долучитися до їх втілення.

Як і у попередні наборах, основним форматом навчання стануть лекції, які охоплюють більшість реформ, та практичні заняття, присвячені актуальним змінам. Спікерами ВУР стають експерти з громадських організацій, народні депутати, міністри, представники органів державної влади. ВУР – це також стажування в громадських організаціях, аби учасники на ділі долучилися до втілення змін та побачили роботу ГО-сектора зсередини. Також вони зможуть реалізувати власний проєкт.

Нова реформаторська родина ВУР-14 з’явилася о 10:20, і як на кожному сімейному святі, було багато теплих та зворушливих слів.

Олеся Холопік, директорка ЦЕДЕМ, занурила учасників у сповнену натхнення історію Відкритого Університету Реформ. А ВУРівці попередніх наборів, як старші сестри та брати, передавали молодших лайфхаки, корисні поради та ділились таємницями про способи прожити ВУР, по-особливому використовуючи кожну хвилину.

Діана Муха, координаторка Відкритого Університету Реформ, розповіла в чому різниця між самураєм та ВУРівцями. Також нагадала, що проєкт – це поки чотири стіни їхнього спільного дому: стажування, навчання, проєкти та люди. Проте тільки вони самі обирають, які картини там вішати і в який колір пофарбувати стіни, адже ВУР творять учасники. Частина занять присвячена формуванню навичок, важливих для майбутніх реформаторів – стратегування, критичне мислення, лідерство, адвокація, публічні виступи.

Діана Діасамідзе, співкоординаторка ВУРу нагадала про те, що варто жити у моменті і ловити кожен день та кожну можливість.

Та як і в кожній сім’ї є людина, котра найкраще говорить на застіллі, так і у проєкту зі спікерами.

Першим лектором проєкту став серійний…(ні, не те що ви подумали), серійний реформатор НАЗК, Prozorro Олександр Стародубцев. 

Після такого виступу ми впевнені, що навіть серіал, який у всіх на вустах, “Гра у кальмара”, не зможе відірвати ВУРівців від повторно перегляду презентації нашого натхненного спікера Олександра, праць Френсіса Фукуями та палких обговорень з новоспеченими колегами.

З інформативного вибуху учасники з координаторками перейшли до вибуху емоцій, та комунікації під час ближчого знайомства та побудови власної ВУР-держави, щоб наступні 3 місяці були справді особливими.

Місія віднайти справжніх змінотворців, які точно здатні змінити не лише країну, але і світ – done, адже всі наші учасники як син/дочка маминої подруги – найкращі!