ВУР-14 провів антикорупційну суботу

November 8, 2021

Під час набору до Відкритого Університету Реформ 14, майже 90% студентів указали антикорупційну реформу як одну з найцікавіших. Ви просили – ми зробили! Цієї суботи учасники познайомилися з провідними експертами у сфері антикорупції. 

“Чи знали ви, що за оцінками МВФ, щороку Україна втрачає через корупцію корупції близько двох мільярдів доларів. Ця цифра у 1,6 рази більша за річний бюджет країни на охорону здоров’я, або ж це понад 2,3 щорічного бюджету на систему освіти”, – коментує голова консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас

Спершу Олександр Калітенко, юридичний радник Transparency International Ukraine, у своїй лекції відповів на питання: чи можливо створити доброчесні інституції в Україні. 

Сергій Миткалик, голова правління ГО “Антикорупційний штаб”, познайомив учасників з діджитал-інструментами боротьби з корупцією. Ми готові привідкрити завісу лекції та поділитися ними з вами!

Наприклад, за цим посиланням можна переглянути декларації з усієї України! Перевірте, чи мають посадовці з вашої міської ради люксові авто?

Карта ремонтів” створена, щоби слідкувати за виконанням ремонтних робіт на території всієї України. Спробуйте знайти на сайті знайомий вам об’єкт та порівняйте акти виконаних робіт з реальністю. Діліться знахідками у коментарях!

Карта коронавірусних закупівель” допомогає прослідкувати, скільки грошей виділили на боротьбу з COVID-19 найближчій лікарні. Інтерактивна мапа є у вільному доступі, тому нею можуть користуватися усі охочі!

Після лекцій 12 учасників представили ідеї своїх проєктів, чотири з яких будуть втілені в життя у рамках ВУР-14. Які саме проєкти перемогли під час голосування – ми розкажемо зовсім скоро. 

А поки що бажаємо вам насиченого робочого тижня!